Multitool en pindakaas…

Pindakaas, hagelslag en chocopasta. Dat was jarenlang mijn vaste boodschappenlijstje als ik ging kamperen. Niet zo heel gek dat ik al in de eerste vakantieweek een vermogen stond uit te geven aan vergeten spullen. Een tweede, of zelfs derde gasbrandertje bijvoorbeeld – best essentieel als je met een tent op vakantie gaat.

Inmiddels is mijn boodschappenlijstje flink uitgebreid, en hangt mijn tent in de wilgen. De camper is daarvoor in de plaats gekomen en die heeft ondertussen een flinke basisvoorraad aan kampeerspullen. Heel veel vergeten doe ik dus niet meer, maar soms gaat het nog steeds mis. 

Met gereedschap bijvoorbeeld. Er gaat altijd wel ‘ns wat stuk – laatst nog: zo’n onnozele sluiting van een kastklepje. Klusje van niks, maar dan moet je natuurlijk wel wat boordgereedschap in de camper hebben. En dat koffertje stond vorig weekend dus nog gewoon in de garage thuis, terwijl ik zelf met de camper in Zeeland stond. Maar geen nood – er is altijd wel ergens een veel te leuke winkel in de buurt.

En nu heb ik behalve drie ongebruikte gaspitjes ook mijn derde multitool: zo’n handig gereedschapsdingetje met tweeduizend functies. En die blijft dus permanent aan boord van m’n campertje.

Denk ik.

Dick William Harinck

Gerelateerde berichten