‘Vroeger was alles beter’

 in Blog

‘Vroeger was alles beter’, hoorde ik laatst iemand bazelen bij de campingbakker. Ik liet die stelling even indalen en het kwam meteen bovendrijven: kaartlezen tijdens de vakanties! Hoezo, vroeger was alles beter?

In de tijd van de papieren wegenkaarten was ik zo’n sufferd die de onmogelijk grote kaart altijd in de rijrichting draaide, om vervolgens tóch steeds weer mijn oriëntatie kwijt te raken – je hébt ’t, of je hebt t niet. Nou: ik heb het dus niet.

Met andere woorden: toen die navigatiesystemen een beetje betaalbaar werden, was ik de eerste die ervoor in de rij stond. En inmiddels ben ik al minstens tien apparaten verder. Want de tijd staat niet stil en zowel de doorsnee TomTom als de in de auto ingebouwde navigatie-dame hebben er dus echt geen idéé van dat je tijdens je vakantie een 2,30 brede caravan achter je aan trekt.

Maar mijn ‘navi’ heeft dat dus wél. Want daarin programmeer je de hoogte, breedte en lengte van je auto-caravan-combinatie en het GPS-apparaat leidt je vervolgens veilig naar je vakantiebestemming. Niks smalle straatjes, lage tunnels of idiote bergweggetjes: nee, in een paar minuten wordt een heerlijke comfy route voor je uitgestippeld, rechtstreeks naar de camping. Want die staan er namelijk óók al in, gewoon voorgeprogrammeerd: de campings van de ACSI en de camperplekken van de NKC, Europa’s grootste camperclub. Hoe handig is dat?

Echt: ik heb geen aandelen bij TomTom of Garmin, maar beide marktleiders hebben aparte toestellen voor kampeerders. Vroeger was alles beter… Me hoela!

Fijne vakantie!

Dick William Harinck

Gerelateerde berichten